Mnogi še vedno verjamejo, da je masaža samo način razvajanja in relaksacije v smislu, da za določen čas pozabijo na vse obveznosti. To je razlog, zakaj mnogi tako dolgo čakajo da si privoščijo masažo.

Masažo si predstavljamo kot nagrado samemu sebi ob posebnih priložnostih kot so rojstni dnevi, razne obletnice ali oddih. Resnica je, da so koristi masaže celega telesa veliko globje kot le dobro počutje med in po njej. Masaža je umetnost katero so za zdravljenje in sporostitev uporabljali že tisoče let nazaj. Kitajci, Indijci, Grki in stari Rimljani so se vsi posluževali masiranja kot bistveni sestavni del njihovih zdravilnih in zdravstvenih sistemov. Obstaja ogromno pozitivnih koristi rednih masaž, tukaj so samo nekatere:klasična masaža telesa

1. Redne masaže lahko pripomorejo pri lajšanju kroničnih bolečin

Vsakodnevno videvamo ljudi, ki se o ukvarjajo s kroničnimi bolečinami v predelu hrbta, ramen in vratu. Masaže lahko zmanjšajo vzroke teh bolečin, brez uporabe protiobolečinskih tablet in drugih sintetičnih “drog” za lajšanje bolečin. Vzrok za bolečine so lahko tudi mišične zakrčnine.

2. Masaže spodbujajo boljše spanje

Mnogi se srečujejo s težavami uspavanja in spanja. Ko si privoščimo masažo, z njo ne le da sprostimo napetost v mišicah pač pa se lahko spremeni tudi raven hormonov v našem telesu, ki dovolijo, da se sprostitev še poglobi. Masažo povezujejo s povečanjem delta valov v možganih, ki so povezani z globjim in bolj prijetnim spancem. Po masaži boste pozabili na stavek “spet ne morem zaspati”.

3. Masaža lahko lajša znake depresije

Za masažo je znano, da sprošča napetosti, stres in tesnobe, ki so pogosto povezani z lažjo depresijo. Masaža lahko odpravlja prve znake oziroma simptome depresije. Z dotiki, gladenja, gnetenja in vtiranja se v telesu začne zniževati raven kortizola, ki je hormon, ki povzroča stres v telesu. Če je raven kortizola v telesu previsok lahko to privede do vseh vrst neravnovesij, vključno z občutki depresije. Masaža je lahko terapija, ki na lep, naraven način ureja hormone in jih obdrži v nekem ravnovesju, naše počutje pa je tako telesno kot duševno izboljšano.

4. Masaža je odličen način za povečanje imunosti telesa

Če smo ves čas zaskrbljeni in pod stresom našemu telesu otežujemo da se bori in brani proti povzročiteljem bolezni, ki nas vsakodnevno obkrožajo. Že sama svetloba ali nežen dotik, lahko omogočita limfnemu sistemu, da odteče in sprosti odpadke iz telesa kot so bakterije in virusi. Ob masaži poženemo po telesu tudi limfo, ki se prečisti in tako našemu telesu znižujemo možnosti okužbe. Če želite izvedeti več o tem na kakšen način masaža krepi imunski sistem si preberite še ta zapis.

5. Masaža izboljšuje prebavo

Glavna korist masaže na prebavni sistem je način kako stimulira pretok hrane skozi prebavni trakt. Z masažnimi gibi pomagamo čim hitreje spraviti hrano skozi črevesje. Neverjeno učinkovita proti zaprtosti in napenjanju je tudi samomasaža trebuha, ki je zelo preprosta in izredno učinkovita.

Torej naslednjič, ko boste razmišljali, da bi se naročili na masažo, ne pozabite da vam bo telo zelo hvaležno, kajti ne boste le razvajali samega sebe, pač pa boste naredili korak v pravo smer, pri krepitvi in zmogljivosti lastnega telesa.

Povzeto po: http://organichealth.co/5-great-reasons-to-have-a-regular-full-body-massage/