Masaža ni le razvajanje samaga sebe. Masaže so dokazano učinkovite pri zdravljenju bolečin in nenavadnega razpoloženja.

BOLEČINE V VRATU

10 Masaž v desetih tednih. Sliši se dobro? Po poročanju Clinical journal of pain so ljudje vključeni v raziskavo leta 2009, ki so se lotili takega tretmaja poročali o 55% izboljšaju stanja.

ŠPORTNA USPEŠNOST

Masaža mišic se osredotoča na kite, kjer se mišice pripenjajo na kosti. Journal of strength and Conditioning Research 2010 je ugotovila da le 30 sekund pritiskanja na kite izboljša gibljivost sprednjih tegenskih mišic. Poizkusite: poiščite s prsti kjer se mišica pripenja na kito, pod in nad kolenom. S krožnimigibi palca pomasirajte predel.

počutite se bolje z masažo

STRES

Da se dobro počutite ni potrebna masaža celega telesa. V švedski študiji iz leta 2010 ena 80 minutna masaža rok in stopal znatno zmanjša srčni utrip masiranca, prav tako se zmanjšata raven kurtizola in inzulina v krvi, kar je poglavitno pri zmanjševanju stresa.

 

DEPRESIJA

Izberite vam najljubšo masažo: športna, klasična, shiatsu…, vse pomagajo pri lajšanju depresije. Meta analiza v journal of Clinical Psychiotry 2010 ugotavlja kako? Masaža zmanjšuje raven stresnih hormono, srčni utrip in krvni pritisk. Povečuje dobro razpoloženje in relaksacijo. Vse to je možno zaradi tvorjenja oksitocina in seratonina v telo.

 

KRVNI TLAK

Študija v Journal of Alternative and Complementory Medicine pravi da ljudje, ki imajo sicer normalni krvni tlak so po 45-60 min masaži globokih tkiv imeli nižji krvni tlak.

 

BOLEČINE V SPODNJEM DELU HRBTA

Bolečine v hrbtu so velikokrat kompleksna zadeva. Klasične masažne tehnike pomagajo pri sprostitvi mišic in sprožijo v telesu nastanek endorfina, kateri vpliva tudi na povečanja praga bolečine. Ta način mnogo ljudem pomaga pri raznoraznih vrstah lumbaga.

SLABA PREBAVA ZAPRTOST

Masaža trebuha blagodejno vpliva na zaprtost in požene pretok snovi po telesu. Švedska raziskava 2009 ugotavlja, da ljudje, ki so tožili o zaprtosti in poleg odvajal prakticirali tudi masažo trebuha, so težave odpravili veliko bolje, kot tisti, ki so se posluževali le odvajal.