V nosečnosti se v telesu zaradi nihanja hormonov, čustev in energije spremeni notranje ravnovesje. Bodoče mamice se včasih s težavo spopadajo s spremembami, ki jih doživljajo in se pogosto počutijo napete in pod stresom. Z masažo lahko te razne notranje napetosti in neravnovesja olajšamo ter zaradi prekrvavitve, sprostimo napete in utrujene mišice.

Masaža med nosečnostjo jemasaža za nosečnice zelo priporočljiva saj ugodno vpliva na krvni tlak nosečnice, pomiraja in zmanjšuje stres, ter ugodno vpliva na težave kot so zastajanje vode v telesu, nastanek strij, ohlapnost kože po porodu, nespečnost, glavoboli in utrujenost.

Ker se mladi mamicam v obdobju po porodu življenjski bioritem v skrbi za svojega otroka velikokrat obrne na glavo, je pomembno , da ne pozabimo kako pomembno je za mlado mamico da si/ji privoščimo trenutek sprostitve samo zanjo.

Za nosečnice in mlade mamice je priporočljiva relax masaža s tem da nosečnica pri masaži hrbta leži na boku ali sedi. Podarite lahko tudi  darilni bon za to čudovito masažo. Lepo darilo za katero vam bo hvaležna.

Masaža ni priporočljiva v prvem in zadnjem trimesečju, kasneje (4-6 mesec) pa vsekakor v kolikor nosečnost poteka normalno.