Celulit, težava skoraj vseh žensk bi lahko rekli. Ta težava sicer ni prav nič nevarna ni pa lepega izgleda. Ne počutimo se dobro, ko vidimo sebe v kopalkah, pa če prav 5 kg lažje, z videzom pomarančne kože po nogah in zadnjici ali celo po trebuhu.

Zakaj celulit nastane?

Tkivo, ki povezuje kožo z mišicami mu pravimo vezivno tkivo. V podkožju to je v najglobji plasti kože se nabira maščoba, tako pri ženskah kot tudi pri moških.  Estrogen, ki je ženski hormon je odgovoren zato da se kalogenska vlakna v vezivnem tkivu zmehčajo oziroma se skrajšajo  in maščoba in tekočine pritiskajo proti površju kože. Pri ženskah se to vidi kot pomarančasta koža, pri moških pa se ne opazi. Zakaj? Ker imajo kalogenska vlakna v koži postavljeno navzkrižno in ne navpično kot pri ženskah.

Drugi vzrok za nastanek celulita,  ki ga velja ometi pa je slab pretok limfnega sistema. Pretok limfe poskrbi za čiščenje strupov v telesu, katere limfa prenese k jetrom in ledvicam. Ta dva organa tekočine  predelata in izločita. Če je limfna pot upočanjena ali celo zaustavljena, se maščobe in strupi kopičijo v podkožju, kjer zaradi prevelike gostote onemogočajo ponovno absorbiranje maščob v kri, kjer bi se porabila kot energija.

Drugi vzroki za nastanek celulita

– neustrezna prehrana in življenjski slog

– tobak

– alkohol

– kofein in gazirane pijačie

– pomanjkanje rekreacije

– nosečnost ( zaradi povečanja maščobnih oblog in povečanja  tekočin v telesu)

– jemanje kontracepcijskih tablet ( zaradi hormonskega neravnovesja)

– genetski dejavniki

Odpravljanje celulita z masžo in ventuzami.

Odpravljanje celulita z masažo in ventuzami.

Kako se znebiti celulita?

Na celulit lahko vplivamo tako da zmanjšamo njegov obseg in poskrbimo da je manj viden. Dokončno odpraviti ga je zelo težko. Metoda anticelulitne in vakumske masaže s spremembo življenjskega sloga (zdrava prehrana, gibanje, pitje veliko vode) je lahko zelo uspešna v kolikor upoštevamo navodila terapevta.

Kako pomaga anticelulitna masaža?

Z masažo celulit odpravljamo tako, da povečamo prožnost in vlažnost kože s kremami ali oji proti celulitu, ter izboljšamo prekrvavitev kože s tehnikami anitcelulitne masaže. Z masažo ustvarimo pogoje v telesu, da se maščobne celice razbijejo. Maščoba se ponovno vsrkava v kri, zato je nujno potrebno, da v času tretmajev to maščobo pokurimo (z gibanjem) in da je nov vnos hrane manjši in bolj zdrav, kot ponavadi.

Drugi učinki anticelulitne masaže

– lepša, bolj čvrsta in napeta koža

– boljša prekrvavitev kože in limfe

– vzpodbuditev za nastajanje novega zdravega kalogena

-pospeševanje izločanja znoja in loja

-povečanje mišičnega tonusa

-sprostitev telesa

-pomaga pri glavobolih…